Vinst för GAIS damer i mötet mot Torslanda IK

Med ännu en spelad match börjar GAIS närma sig slutet av säsongen och ett eventuellt avancemang upp till division 4. När Torslanda IK kom på besök från Hisingen under söndagskvällen tog grönsvart ytterligare en stabil seger, denna gång med 11-0. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-09-16 13:00

Hedda Seebass

A-laget Dam

Foto

Damernas sista hemmamatch för säsongen blev en målrik historia, där grönsvart under första halvlek lyckades näta 8 gånger. Matchen präglades av ett konstant tryck från hemmalaget, som briljerade med precisa djupledsbollar och snabba anfallslöpningar. Truppen såg annorlunda ut jämfört med tidigare matcher, men kvaliteten på spelet var detsamma. Det bekräftade återigen den bredd och kapacitet som finns i GAIS damlag.

Grönsvart visade tidigt hur de vill spela boll genom ett vackert anfall som inleddes av Hedström från backlinjen. Hon rullade upp bollen till Svenninghed på högerkanten som i sin tur levererade en crossboll till Pernsved på motsatt kant. Skottet från vänsterwingbacken räddades, men kort därefter tog hon revansch och tryckte in 1-0 för hemmalaget efter assist av Marberg.

Målchans efter målchans skapades för GAIS, flera gånger genom fenomenala passningar från Svenninghed eller Kalméus. Torslandas backlinje stod högt, vilket resulterade i många avblåsningar för offside, men också mycket yta för Belizel, Marberg och Karlsson att löpa på. De felvända försvararna i Torslanda hade ingen chans att hinna med GAIS snabba anfallare.

Marberg, som varit frånvarande sedan derbyt mot blåvitt, gjorde comeback på plan och gav som vanligt allt i 90 minuter. Genom ett kraftfullt skott som tog i ribban innan den gick i mål, gjorde hon 2-0 för GAIS. Kort därefter slog Kalméus en perfekt avvägd boll till Belizel som rundade målvakten innan hon rullade in 3-0.

Belizel var ostoppbar. På kort tid satte hon ytterligare tre mål, varav ett gjordes efter att hon skickligt dribblat sig igenom försvaret på egen hand. 6-0 kom efter ännu en fin assist från Kalméus, som elegant manövrerade sig genom motståndarna innan hon spelade fram bollen. Kalméus och Belizel blev med sitt  fina samspel en farlig duo under första halvlek med flera anfall som mynnade ut i målchanser.

Strax innan halvtid spelade GAIS till sig sin första hörna. Publikens jubel blev rekordhögt när Hedström genom en kraftfull nick gjorde 7-0 på Kalméus klockrena boll. Pernsved avslutade sedan halvleken med att sätta dit 8-0 efter ett inlägg från Svenninghed.

GAIS dominans på planen var total. Deras förmåga att självsäkert spela runt bollen, kombinerat med perfekta djupledsbollar och snabba anfallare gjorde det omöjligt för Torslanda att försvara sig.

Andra halvlek blev mer av en formalitet. Medan mörkret föll över Valhalla fortsatte GAIS att pressa, men målen kom inte lika frekvent. Marberg gjorde 9-0 efter en fin långboll från Wallström, och Karlsson nickade in 10-0. Torslanda fick till ett fåtal anfall, men bollen gick antingen utanför mål eller hamnade i famnen hos Larsson.

Eriksson, som äntrade planen i andra halvlek, hade i vanlig ordning mycket vilja och energi. Hon och Marberg fortsatte att löpa till slutsignal och skapade tillsammans en och annan möjlighet. I 80:e minuten satte Marberg punkt för matchen när hon gjorde sitt tredje mål och 11-0 för GAIS.

Strålkastarna sken över damerna när Kalméus tog ton och sjöng med den grönsvarta publiken efter slutsignal. Både laget och supportrarna visade återigen vad GAIS handlar om - gemenskap, vilja och otrolig fotboll.

Imorgon, tisdagen den 17 september väntar Örgryte IS när damerna spelar slutspel i DM. Avspark kl 19:00 på Valhalla. Vi ses där!

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström (Amanda Hermansson 60’), Tilda Salmeron, Linnea Karlsson, Tilde Svenninghed (Kayla Dellmer 45’), Elin Pernsved (Olivia Jonsson Eriksson 59’), Maria Kalméus (Filippa Marcelind 67’), Isabelle Wallström, Wilma Karlsson, Lava Marberg, Zara Belizel (Lisa Eriksson 45’)