Bortasektionerna till derbyt sålde slut på två timmar

Det var rekordhögt tryck på biljetter till derbyt IFK Göteborg - GAIS, när erbjudandet om att köpa biljetter till bortasektionerna skickades till årskortsinnehavare idag. De ca 3700 biljetterna sålde slut på cirka två timmar. Här är svar på några av de frågor som uppstått i samband med släppet.

2024-09-10 14:23

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Varför kom inte mailet kl 10.00 som utlovat?

Mailet med biljettlänken skulle ha skickats kl 10.00, men på grund av en driftstörning i Svensk Elitfotbolls gemensamma e-postutskickssystem så dröjde det ca 10 minuter innan mailet skickades. Vi beklagar detta, men vill förtydliga att samtliga mottagare ändå fick mailet samtidigt.

Varför kunde även icke-årskortinnehavare logga in på länken och köpa biljetter?

Vid ett biljettsläpp väger vi in olika faktorer som kan påverka personers möjlighet att köpa biljetter. Att kräva en inloggning utöver Fotbollskonto gör att vi kan styra exakt vilka som kommer åt biljetterna, men gör också att många får problem med inloggningen, eller inte kommer åt sidan på grund av att man gått fram och tillbaka i webbläsaren.

I det här fallet tog vi beslutet att använda gängse tillvägagångssätt för biljettsläpp till bortasektion.

Varför fick jag ett felmeddelande när jag skulle logga in?

Vi har noterat att en del personer hade problem med att logga in med sitt Fotbollskonto, och det kommer vi fortsätta utreda. Baserat på den information vi har så kan inte vi, IFK Göteborg eller AXS (biljettsystemet) se någon tydlig anledning till att problemen uppstått. Om du inte kunde köpa biljett på grund av detta ber vi dig att kontakta info@gais.se .

Skulle inte alla årskortsinnehavare få köpa två biljetter?

Årskortsinnehavare var de första som fick erbjudande om att köpa biljetter. Vi hade ca 3700 biljetter att tillgå till bortasektionerna, och ca 3000 årskortsinnehavare som fick tillgång till biljettlänken samtidigt. Det fanns alltså ingen garanti att få köpa biljetter.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER