Ordningsregler gällande politiska manifestationer och nationsflaggor vid matcharrangemang

Inför matchen mot Kalmar FF hade GAIS fått information om att det planerades en politisk manifestation, och styrelsen kommunicerade inför matchen ändringar i ordningsregler kopplat till detta. Styrelsen väljer nu att befästa nedanstående ordningsregler tills vidare.

2024-09-15 19:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Klubben

Huvudbild på nyhet

Inför matchen mot Kalmar FF hade GAIS fått information om att det planerades en politisk manifestation. Föreningen kommunicerade då tydligt att vi inte hade sanktionerat någon sådan manifestation. Därefter kommunicerade vi även ett förbud mot nationsflaggor, med anledning av risk för ordningsstörningar.

Vi har nu fyra hemmamatcher kvar av säsongen 2024 och styrelsen vill härmed meddela att följande gäller tills vidare:

Det är förbjudet att genomföra politiska manifestationer i samband med GAIS matcharrangemang. Endast manifestationer sanktionerade av GAIS är tillåtna.

Det är förbjudet att till matcharrangemanget medföra nationsflaggor utan koppling till GAIS.

GAIS har rätten att neka tillträde till matchen eller avvisa personer från arenan om GAIS anser att dessa bryter mot våra ordningsregler.

GAIS vill inte att personer eller organisationer använder GAIS som plattform för egna åsikter eller aktioner. Vi är en medlemsstyrd, demokratisk förening där viktiga beslut fattas på föreningens årsmöte, det vill vi värna om.

GAIS Styrelse

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER