Stabil seger för damerna mot IF Mölndal

GAIS damer dominerade större delen av matchen när de säkrade ytterligare tre poäng borta mot IF Mölndal. Under den stekande solen i 28 graders värme kontrollerade grönsvart spelet från början till slut, trots en liten dipp i tempot i andra halvlek. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-09-09 11:00

Hedda Seebass

A-laget Dam

Foto

Under söndagseftermiddagen äntrade GAIS damer tillsammans med ett stort gäng supportrar Åbyvallen i Mölndal. Grönsvart inledde matchen starkt med ett tidigt öppningsmål. En spelare som utmärkte sig direkt från start var Ellinor Wallgren som redan i den andra minuten skapade gästernas första hörna. Den lades av Johansson, som även hon visade framfötterna under sin speltid. Med sin briljanta vänsterfot skruvade hon enkelt in 1-0 för GAIS från hörnflaggan.

Grönsvart höll högt tempo och hög press trots den pressande värmen. Det andra målet för gästerna kom när Wallgren återigen visade på sin spelskicklighet genom att snyggt rulla fram bollen till Belizel. Efter lite flipperspel GAIS- och Mölndalspelare emellan i straffområdet lyckades Belizel tillslut peta in 2-0.

Grönsvart spelade smart och välorganiserat. Snabba spelvändningar som förflyttade hemmalagets försvarsformation genererade mycket ytor för GAIS anfallare att löpa på. Efter dryga kvarten spelades bollen vackert från höger- till vänsterkanten, varifrån Johansson levererade en djupledsboll till Engman. Hon gjorde i sin tur ett inspel till Belizel som återigen var på rätt plats och rullade in 3-0. Johansson fortsatte att leverera från sin kant, precis som Dellmer från den andra. Med kombinationer tillsammans med Wallgren på mittfältet och Engman och Belizel i anfallslinjen, blev det ofta farligt mot Mölndals mål.

Efter en kort vattenpaus i mitten av halvleken fick Mölndal något mer bollinnehav. Trots en farlig frispark och några målchanser som Larsson i GAIS mål avvärjde, lyckades hemmalaget inte hota på allvar. Istället utökade GAIS sin ledning med ytterligare två mål innan halvtid. Först fick Dellmer med sig en frispark som förvaltades till 4-0 när Hedström efter flera returer tillslut lyckades näta. Kort därefter fick publiken bevittna ännu ett elegant anfall där Belizel efter att ha vunnit en närkamp, skickade ut bollen till Engman på högerkanten. Engman spelade tillbaka bollen till Belizel framför mål, som istället för att avsluta själv, rullade vidare till en fristående Wallgren. Hon gjorde utan problem ännu ett mål för GAIS.

Mölndal kämpade för att skapa något framåt och avslutade halvleken starkt med en hörna och frispark, men GAIS gick till paus med en betryggande 5-0-ledning.

Grönsvart fortsatte att leverera även i andra halvlek. Direkt efter avspark var Belizel nära att göra sitt tredje mål i matchen, men avslutet träffade ribban. Det dröjde dock inte länge innan hon fick sin revansch och satte 6-0 efter ett långt anfall med start i backlinjen. Kort därefter fick Mölndal in ett reduceringsmål genom ett välplacerat och hårt distansskott, men det var för sent att ändra matchbilden.

Resten av matchen präglades av ett alltmer avslaget tempo, när värmen tog ut sin rätt på båda lagen. Trots att några byten genererade ny energi på plan, kom andra halvlek inte upp på samma nivå som första. Mölndal fick till några fina djupledsbollar och avslutade med en farlig frispark som gick precis över målet, men i sin helhet var det GAIS som kontrollerade även andra halvlek. Trots trötthet fortsatte de spela längs med marken och via centrala mittfältet för att skapa lägen i anfallszon. Grönsvart lämnade Mölndal med en bekväm och väldigt rättvis seger med 6-1.

Nästa söndag den 15 september står Torslanda IK för motståndet. Avspark kl 19:15 på Valhalla.

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström, Linnea Karlsson (Tilda Salmeron 45’), Jolina Strand (Amanda Carlsson 67’), Kayla Dellmer (Elin Pernsved 58’), Vilma Johansson (Tilde Svenninghed (25’), Isabelle Wallström, Filippa Marcelind, Ellinor Wallgren, Smilla Engman, Zara Belizel (Wilma Karlsson 61’)