Ordföranden har ordet - augusti 2024

Styrelseordförande Stefan Tilk summerar kort läget i klubben efter lite mer än halva säsongen.

2024-08-15 19:00

GAIS

Klubben

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Kära GAIS-familj,

när vi nu blickar tillbaka på det gångna halvåret vill jag inleda med ett varmt tack till alla i vår förening; alla våra medlemmar, supportrar och supporterklubbar. Ert engagemang och er passion är ovärderliga för vår klubb och skapar en atmosfär som är unik. Tack även till vårt tränarteam och spelarna som varje dag ger allt på planen, samt till all personal på sportkontoret för ert hårda arbete, smarthet och lojalitet. Av stort värde är alla de timmar frivilliga lägger ner för att driva sällskapet från city, och våra sansade dårar från stan, framåt i en takt vi bara kunde drömma om för några år sedan.

Vi har en ödmjuk förhoppning om att vi ska kunna uppnå stabilitet i våra prestationer framöver. Givetvis sportsligt men även ta stabila steg strukturellt och ekonomiskt för att säkra en bra plattform för vidare utveckling. För att nå dit behöver vi fortsatt stöd för vår fotboll från sportkontoret, och en stärkt ekonomi genom ökad publiktillströmning. Den lagda sportliga filosofin och spelidén är en grund i vår utveckling och jag är förhoppningsfull om att vårt gaisiga sätt att ta oss an utmaningar är något vi alla är stolta över. Jag vill uppmana alla att fortsätta stödja vårt lag och delta i våra matcher. Dessutom ser vi fram emot en framåtlutad samverkan med våra partners för att bygga en starkare framtid tillsammans.

Det har också varit fantastiskt att se framgångarna för vårt damlag, både sportsligt och i den uppmärksamhet de fått. Stort beröm också till de steg vi tar med akademilagen, med bra prestationer överlag.  

Vi vill växa som förening och då med fler ungdomar och äldre engagerade i våra aktiviteter. Under halvåret har vi ökat i antalet aktiva i ungdomsverksamheten, flickor såväl som pojkar.

Av de mål som sattes under årsmötet går det mesta åt rätt håll; förbättrad ekonomi, fler aktiva, fler supportermedlemmar, och en ökning av flickfotbollen. Vi har fortfarande stora utmaningar vad gäller träningstider och att vi som förening är begränsade i att aktivera breddfotboll. Även om det är fantastiskt roligt att vara gaisare nu, så lutar fokus mer på framtiden i styrelsearbetet - där den fortsatta ekomiska prestationen, mer träningsytor och fler engagerade är pelare som vår målbild om fortsatta steg vilar på. Ambition has no rest!

Avslutningsvis ser vi fram emot GO Fotboll Cup under höstlovet. Det kommer att bli ett fantastiskt tillfälle för våra unga talanger att träffas, lära sig och utvecklas i en inspirerande miljö.

Tack för ert fortsatta stöd och engagemang för GAIS. Tillsammans ser vi fram emot en spännande höst!

Med vänliga hälsningar, Stefan Tilk
Ordförande, GAIS

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER