GAIS damer klara för division 4!

Göteborgs fotbollsförbund har räknat på alla möjliga utfall i de lokala serierna, och kommit fram till att GAIS garanterat blir uppflyttade till division 4 nästa säsong! Ett stort grattis till GAIS damer! Uppdatering 2024-09-26: Matchen 28/9 är inställd.

2024-09-24 8:30

GAIS

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Viktor Duvald Karlsson är damernas huvudtränare, och han är förstås väldigt glad en dag som denna!

Stort grattis till avancemanget, hur känns det här?
– Det känns fantastiskt! Det är det här vi har arbetat för hela året och tjejerna är så grymma! Vi har stått ut med träningstider lite överallt, det har varit massor med utmaningar men vi lyckades ändå. Det är fantastiskt kul.

Resan från beslutet om att starta ett lag, till uttagningen av en trupp, till idag när ni har en match kvar i år, har ju gått fort. Kan du sammanfatta hur det här året varit?
– Det har varit ett speciellt år. Serien är jobbig att spela i, det har varit varierat motstånd, lag som dragit sig ur, och det är extra svårt med enkelmöten. Men generellt, trots det, så har vi gjort en fin säsong. Jag tror det här är början på något stort!

Ni har framför allt tampats med IFK Göteborg i tabelltoppen, de kommer ju också att gå upp, hur mycket jämnare motstånd förväntar du dig i division 4?

– Det kommer att skilja sig, förhoppningsvis innebär det bättre matcher. Att vinna med 19-0... visst, det är kul att göra mål, men vi vill ju ha en fotboll som utmanar. Jag tror att det kommer att gå lika bra, vi har ambitionen att spetsa truppen ytterligare, och jag ser fram emot nästa säsong!

På lördag spelar ni årets sista seriematch, vad vill du hälsa till de som ännu inte sett någon av era matcher på plats?

– Kom och kolla! Det vi bjuder på är rolig fotboll, med fokus på tänka anfall. Nu när herrarna har så bra publiksiffror så kan man verkligen komma och kolla på en match med oss också. Men jag vill säga att vi har verkligen haft ett bra publikstöd, fantastiska supportrar och dessutom Makrillarna som hjälp till med matcharrangemangen. Det har varit toppen!

Lagets ena kapten Maria Kalméus har också nåtts av beskedet att avancemanget är klart:

Stort grattis, hur känns det här för dig?
– Det känns så bra, väldigt bra! Vi har ju räknat med hela säsongen att två lag skulle gå upp, så det var lite stressigt i några dagar här när det var lite oklart, det fanns ett fall som skulle göra att bara ett lag gick upp. Det hade känts himla trist. Så det är väldigt skönt att det blev klart, det är detta vi velat, så det är skitskönt!


Du är ju en urgaisare, och det betydde väldigt mycket för dig att bli en del av den här truppen, kan du beskriva det här året med ditt nya lag?
– Det är så sjukt, för ett år sedan så var det som en dröm bara. det kändes stort och overkligt. Nu känns det jättenaturligt för vi har kommit ihop så bra som lag och ses hela tiden. Så när jag tar ett steg tillbaka och tänker på att jag spelar i GAIS, är kapten, vi tagit steget upp till fyran, då känns det magiskt. Jag är så stolt och glad.


Är det någon match som sticker ut under säsongen för dig personligen?
– Båda derbyna (mot IFK Göteborg U och Örgryte IS, reds anm.) var kul att spela, det var bra matcher. Division 5 är en konstig serie med konstiga matcher. När man vinner med 11-0 så blir det en konstig matchbild. Det är kul at möta bättre lag och mäta oss med de som ligger högre, de matcherna kommer jag minnas mest. Men också för det otroliga publikstödet på de matcherna!


Vad har du för förväntningar på division 4?
– Det ska bli så spännande för det har blivit en bättre serie nu när det inte är den lägsta serien. Det är till exempel många B-lag, utvecklingslag, och det blir en vanlig säsong med många matcher istället för enkelserie. Så jag ser fram emot bättre motstånd och att utvecklas mer i vårt spel, så får vi hoppas att det tar oss högt upp också.


Vad ser du mest fram emot just nu?
– Att spela sista matchen på lördag, jag hoppas att vi avslutar säsongen på bästa möjliga sätt, med vinst och många fina mål. Och sen få fira med laget, fira det första året och ladda inför nästa, andas ut lite och blicka framåt!

Uppdatering 2024-09-26: Matchen 28/9 är inställd.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER