Förutsättningarna inför damernas sista matcher

GAIS damer har två matcher kvar att spela i serien, och ligger för närvarande på en andra plats. Tillsammans med tränarteamet försöker vi reda ut förutsättningarna för uppflyttning.

2024-09-19 9:14

GAIS

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Med anledning av att GAIS spelar i division 5, den lägsta divisionen i damernas seriesystem i Göteborg, så är det en något invecklad historia att utreda förutsättningarna för ett möjligt avancemang.

GAIS ligger för närvarande tvåa i tabellen med 25 poäng och 10 av 12 matcher spelade. Tabellen haltar dock, och matematiskt finns det två lag under GAIS som skulle kunna gå förbi. Men hur många lag är det då som flyttas upp?

Upp- och nedflyttningar i de lokala serierna är beroende av antalet göteborgslag som åker ur division 2, minus antalet lag som går upp från division 3. För närvarande är det tre omgångar kvar att spela i division 2 och 3. GAIS tränarteam bedömer utifrån nuvarande tabeller att det är stor sannolikhet att två, eller möjligtvis tre, lag kommer att flyttas upp från division 5. Goda förutsättningar för GAIS alltså!

Med det sagt så är alltså inget klart efter kvällens match mot Landvetter (Landvetter IP kl 20.15), utan vi kommer behöva att invänta samtliga omgångar i såväl vår egen division som tvåan och trean. Divison två spelar sin sista omgång 5/10 och division 3 den 6/10.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER