Förlust mot Västerås SK

Det vankades seriefinal i Västerås när Västerås sportklubb och GAIS möttes en söndag klockan 13. Det går inte att säga något annat än att Västerås är det bästa motståndet GAIS stött på i år, cupmatcherna inräknade. De var det enda laget som lyckades slå GAIS i båda seriematcherna.

2023-10-30 10:00

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det vankades seriefinal i Västerås när Västerås sportklubb och GAIS möttes en söndag klockan 13. Det skulle till ett mirakel för Västerås att missa direktplatsen till Allsvenskan men i praktiken var "gurkorna" inte 100% klara. På bortaläktaren var det knökat och arenan var för första gången i år slutsåld.

När domaren blåste igång matchen var det Västerås som började allra bäst och kontrade farligt på typiskt GAIS-manér. Det var också dom skapade den farligaste chansen när Åslund sköt strax utanför i straffområdet. GAIS kom sakteligen in i matchen och efter ungefär 20 minuter fick Axel Henriksson ett drömläge i boxen men bollen tog på en Västeråsspelare ut till hörna. På den efterföljande hörnan fick Filip Beckman ett jätteläge mitt i boxen men nicken gick utanför.

Efteråt kom atleterna igång ordentligt även om Västerås hade den 202 cm långa Abdihakim Jabir Ali och matade inlägg mot jätten när de fick chansen. Efter en halvtimme slog den för dagen mycket fina Joackim Åberg en djupledsboll mot Alexander Ahl Holmström som avslutade till hörna. Hörnan slogs av Gustav Lundgren och återigen kom Filip Beckman flygandes och 1-0 till atleterna var ett faktum.

Matchen dittills var jämn och både GAIS och Västerås skapade en del halvchanser utan att det kändes riktigt farligt. Andra halvlek började precis som den första med Västerås som dundrade ur startblocken och denna gång fick VSK utdelning. Precis som GAIS kontrar VSK väldigt bra och på en kontring når ett inspel Abdihakim Jabir Ali och det var 1-1 på tavlan.

Därefter visar Västerås varför dom ligger klart etta. Efter ett långt bollinnehav kommer bollen ut på kanten och återigen når bollen Abdihakim Jabir Ali. Bjässen tog emot bollen i straffområdet och dunkade in 2-1 till VSK. Återigen tog det ett litet tag innan GAIS kom igång ordentligt i halvleken men efter att "Myggan" Lindberg kommit in på mittfältet spelade atleterna upp sig och skapade en del halvchanser.

Gustav Lundgren nådde Axel Henriksson med en drömmig djupledsboll, men avslutet slank precis sig utanför med en framåtstörtande Alexander Ahl Holmström nära att nå fram till bollen. Innan dess hade Västerås bränt ett jätteläge i GAIS box. GAIS började trycka på mer och mer och GAIS hörnor för dagen var sylvassa. Henriksson fick återigen ett farligt läge framför målvakten på en hörna och Niklas Andersen, som kommit in på vänsterbacken, fick ett fint nickläge i straffområdet.

Vid den här tidpunkten var VSK redan klara för Allsvenskan då Skövde gjorde jobbet mot Utsikten och vann med två bollar, men båda lagen fortsatte kriga och matchen kändes fortsatt jämn. Forceringen var igång men det trycket man är van vid att GAIS brukar få på slutet kom inte riktigt. Rimligtvis på grund av motståndet.

Det går inte att säga något annat än att Västerås är det bästa motståndet GAIS stött på i år, cupmatcherna inräknade. Domaren blåste av på 97 och glada Västeråsare stormade planen. GAIS gratulerar Västerås SK till platsen i Allsvenskan och hoppas vi ses där en dag för att få revansch för den här säsongen. De var det enda laget som lyckades slå GAIS i båda matcherna.

Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Filip Beckman, Robin Frej (Niklas Andersen 78’) – Gustav Lundgren, Joakim Åberg (Dino Salihovic 78’) , Axel Henriksson – Chovannie Amatkarijo (Jonas Lindberg 62’), Alexander Ah-Holmström, Julius Lindberg ( Anes Cardaklija 88’).

Målen:

0-1 Filip Beckman

1-1 Jabir Abdihakim Ali

2-1 Jabir Abdihakim Ali

Varningar (i GAIS): Axel Henriksson

Publik: 6611 (bara gaisare)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER