Förlust med 2-0 borta mot Brommapojkarna

Det var en halvdan match från Atleternas sida, men samtidigt var GAIS i första halvleken det spelmässigt bättre laget. Det var en annorlunda startelva och till en början såg det bra ut. Sims i målet gjorde en fin match, trots de två målen från hemmalaget som båda kom tidigt i andra halvlek.

2024-10-06 16:30

Julia Thimberg Silfwerling

A-laget Herr

GAIS-klacken ekade över Grimsta IP när Atleterna från Göteborg åkt till Stockholm för att möta Brommapojkarna på lördagskvällen. Det var hopp om en grönsvart revansch efter förlusten med 0-4 mot just BP i den första Allsvenska matchen sedan återkomsten. Det var några anfall åt båda håll tidigt och en bra räddning av Sims när BP i fjärde minuten kom till ett farligt läge.

På högerkanten var det stundtals väldigt bra samspel mellan Wängberg och Lundgren och Henriksson spelade snyggt och visade upp sin tekniska skicklighet. Trots detta hade GAIS svårt att få till skarpa avslut. I början var det många anfall från BP:s sida, sedan var det GAIS som tur att styra halvleken. Ibrahim fördelade bollen fint från mitten och kontrollerade tempot i GAIS lugna, stabila framspel.

Amatkarijo jobbade bra både uppåt och hemåt, speciellt då han dök in för att vänta en rödsvart kontring till ett grönsvart anfall. I 22:e minuten passade Lundgren till Milovanovic som drev fram till målet och sköt, tyvärr gick bollen utanför. När BP sedan anföll backade GAIS som vanligt hemåt och stängde till. Sims jobbade bra i målet och var på tårna redo när bollarna kom inom hans räckvidd.

I 31:e minuten kom grönsvarts första riktiga målchans. Lundgren passade Becirovic som lade inlägget till Henriksson som i sin tur sköt. Det blev dock inget mål då BP:s målvakt Hägg-Johansson lyckades rädda. Därefter var det Ibrahims tur att skicka en stenhård skott mot buren, tyvärr studsade den på ben i målområdet och ut. Efteråt var det GAIS som behöll kontrollen på spelet och fortsatte att pröva BP:s försvar från olika vinklar i ett lugnt, brett spel.

GAIS spel blev bättre och bättre och de tycktes hitta varandra mer och mer. Becirovic och Milovanovic var båda tekniskt skickliga och visade brinnande vilja när de gång på gång försökte ta sig fram till ett avslut. Halvleken avslutades med ett anfall från BP och matchen gick in i paus mållös.

Några sekunder in i andra halvleken gjorde BP mål då de tog sig förbi GAIS backar och Nikola Vasic kunde lägga in bollen i nätet. Hemmalaget tog därmed ledningen med 1-0. Därefter följde många felpassningar från GAIS när lugnet från första halvlek var som bortblåst. BP kunde ta kontrollen över matchen och i minut 50 var det dags igen för Stockholmslagets skyttekung Vasic att ta sig förbi GAIS försvar och lobba in bollen i mål, vilket fick hemmalaget att dryga ut sin ledning till 2-0.

Det såg ut att bli 3-0 strax därefter när BP i 61:e minuten gick till anfall igen. Det första skottet räddade Sims och Wendin Thomasson var redo att slå bort returen. GAIS spel kändes lite lojt, lite försiktigt. Spelare på enskild nivå kämpade dock på, som hur Milovanovic kastade sig in i närkamperna och både Wängberg och Wendin Thomasson drev på hårt. I 54:e minuten luktade det reducering när Lundgren fälldes strax utanför mållinjen och Wendin Thomasson lade ett skott över muren, men även detta avslut räddades av målvakten.

Sims räddade flera av stockholmarnas avslut och GAIS kunde skapa sig några anfall. Bland annat när Hedlund fick bollen av Wängberg från kanten och det såg ut som att det skulle bli mål, tyvärr var det ännu en boll som hamnade utanför. Några minuter senare var det Ibrahims tur att skjuta mellan benen på de rödsvarta spelarna, men målvakten räddade. När klockan närmar sig åttio spelade minuter försökte GAIS komma till avslut och de hade piggnat till framåt.

Det grönsvarta hemjobbet vacklade vid några tillfällen men det kom några bra försvarssituationer, bland annat av Wendin Thomasson, och då och då lyckades GAIS anfalla. Som när Hedlund vann en två-mot-en situation och kunde spela vidare till Boudri i målområdet och därefter Lindberg som sköt. Många passningar fortsatte dock att hamna fel och majoriteten av anfallen förblev trubbigt ofarliga.

Flera gånger kom BP:s anfallare själva och ostörda framför GAIS mål och farliga situationer uppstod. I matchens slutminuter fick GAIS två hörnor som lades på första stolpen och kunde slås bort av hemmalaget. Trots att GAIS prestation var ljummen fortsatte klacken att sjunga genom hela matchen.

På söndag 20:e oktober är det dags att ta nya tag. Då spelar GAIS sin nästa match hemma mot Värnamo. Kom och heja, för GAIS kommer alltid igen.