Förbud mot inkastade föremål på arenor

Under säsongen har vi tyvärr behövt hantera återkommande fall av inkastade föremål från läktare mot innerplan. GAIS tar bestämt avstånd från den typen av beteende, och vill härmed förtydliga att det är strängt förbjudet att kasta föremål.

2024-07-18 9:00

GAIS

A-laget Herr

Huvudbild på nyhet

Under säsongen har vi tyvärr behövt hantera återkommande fall av inkastade föremål från läktare mot innerplan. Att kasta in föremål, vad det än må vara, är förenat med fara för de som jobbar på innerplan. Fotbollsspelare, domare, fotografer, bollkallar och publikvärdar är några av de som kan ta skada när en mugg, flaska, snusdosa eller annat kastas från läktaren.

GAIS tar bestämt avstånd från den typen av beteende, och vill härmed förtydliga att det är strängt förbjudet att kasta föremål, och att personer som gör detta kan bestraffas med tillträdesförbud och/eller arrangörsavstängning. Detta gäller självklart på alla arenor. Även GAIS som förening kan bestraffas med böter om beteendet inte upphör, och det gäller oavsett om det sker på hemma- eller bortaplan.

Vi ber därför alla gaisare på läktaren att gemensamt ta ansvar för att hålla i sina saker resten av säsongen, även när känslorna svallar.

GAIS ledning och styrelse

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER