Andra raka segern för damlaget i division 5

I torsdags kväll begav sig damlaget till centrala Hisingen för säsongens andra seriematch. Med solen skinande över spelare och supportrar på Fjärdingsplan, tog GAIS en övertygande seger med 1-6 trots en mållös första halvlek. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-05-03 12:25

Hedda Seebass

A-laget Dam

Det var sommarvärme i luften när GAIS tog sig an Lundby IF på bortaplan. Hemmalaget fick knappt röra bollen under första halvlek, men lyckades ändå hålla tätt bakåt. Ett 0-1-mål hängde i luften under större delen av matchens första 45 minuter, men GAIS lyckades inte skapa tillräckligt farliga lägen. Många skott testades från avstånd, men tyvärr gav inget av dem utdelning.

Kalméus, med lagkaptensbindeln på arm, var som vanligt en klippa på mittfältet där hon med sin precision gång på gång hittade ytor för Engman att utnyttja, som i sin tur skapade några solida chanser tillsammans med Marberg. Även Pernsved var en nyckelspelare i anfallsspelet under första halvlek. Passningsspelet gick som på räls mellan tjejerna på offensiv planhalva, men den sista touchen för att få bollen i mål saknades.

Efter många och långa löpningar i värmen sänktes tempot markant i andra halvlek, och GAIS bjöd stundtals in Lundby i matchen. Trots det blev det en målrik halvlek för bortalaget. Hedström öppnade målskyttet när hon var framme med pannan på Johanssons hörna. Lundby kvitterade snabbt genom en frispark som gick över Larsson in i mål, men GAIS återtog ledningen bara minuter därefter när Marberg tryckte in 1-2.

Dryga 20 minuter in i andra halvlek blev tröttheten än mer påtaglig i GAIS. Med några byten och nya fräscha ben på planen kom ny energi, och fler mål rullade in. Belizels entré gav omedelbart resultat. Med bara några minuter spelade visade hon upp sin snabbhet och skicklighet genom att trycka in 1-3 för GAIS efter ett inlägg av Engman. Strax därefter kom Svenninghed in och gjorde även hon ett mål, 1-4.

GAIS hade fortsatt hög press på motståndarna även i matchens slutskede. Med mindre än 10 minuter kvar att spela blev Pernsved ersatt av Jonsson Eriksson, som med sitt inhopp gjorde premiär i matchtröjan. Ett av matchens sista anfall startade hos Hedström i backlinjen. Bollen passerade snabbt Belizel och Svenninghed innan den tillslut hamnade hos Jonsson Eriksson som kunde lägga in 1-5 för GAIS.

Belizel avslutade målfesten i 89:e minuten när hon efter ett framspel av Engman kom ensam mot Lundbys målvakt som inte hade en chans. 1-6 till GAIS som fick fira en välförtjänt seger tillsammans med supportrarna på plats!

Nästa match spelas hemma på Valhalla fredag 10 maj kl 19:45. Mossens BK står för motståndet. Vi ses där!

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström, Tilda Salmeron, Lava Marberg (Zara Belizel 62’), Elin Pernsved (Olivia Jonsson Eriksson 80’), Vilma Johansson (Lisa Eriksson 62’, Tilde Svenninghed 71’), Smilla Engman, Maria Kalméus, Filippa Marcelind, Amanda Hermansson, Ellinor Wallgren (Jennifer Segerholm 78’)